: tjugotre skall subtraheras med tolv

Jag fick elva frågor av min käre vän Sofia så det är med dessa elva frågor jag återvänder från de döda. Det är ju också tänkt att man ska vidarebefodra elva nya frågor men eftersom att alla redan svarat på dem i denna lilla, lilla bloggvärld struntar jag i det. Hoppas att detta är okej med er.

1. Vem, död eller levande, vill du ta en kopp kaffe med?
För det första är det få saker som jag avskyr så mycket som kaffe. Därför skulle jag nog föredra att ta en kopp te istället, om det är okej? Och vem skulle jag vilja dricka den med? Tyvärr kommer jag inte på något bättre förslag än Joakim Berg. Ja, det kanske är jättetöntigt osv. Men det finns så mycket som jag hade velat prata om med honom så det får faktiskt bli mitt svar.

2. Vad inspirerar dig?
Väldigt, väldigt mycket saker. Kärlek, både till mina vänner och till min pojkvän. Trånga dansgolv där stroboskopen blinkar och människor hånglar med människor de aldrig mött. Naturen när solen är på väg att gå upp eller ner. Filmer och böcker, speciellt sådana som är drömska och egentligen helt orealistiska.

3. Favoritord?
På riktigt så vet jag inte. Jag lägger väldigt liten vikt vid enskilda ord och uppskattar snarare en fin kombination av ord. Låter otroligt pretto, men jag är inte en människa som sitter och åh:ar mig över enstaka ord. Dock finns det väl ord som är fina, bland annat flörtkula och stjärndamm. Det fulaste ordet är utan tvekan marmelad.

4. Vad är du rädd för?
Jag är rädd för att bli lämnad ensam, både av vänner och pojkvän, och att sedan inte hitta tillbaka till någon. Det är ju en absurd tanke egentligen, man är aldrig helt ensam och om man förlorar någon vinner man oftast en ny vänskap. Men jag är väl bara en produkt av tusen års mänsklig osäkerhet antar jag. Andra saker som jag är rädd för är älgar, kattungar (djävulens påfund), att åka segelbåt, mörker och att titta ut genom fönster och dörrar (när det är mörkt). Ibland är jag höjdrädd också, även om jag intalar mig själv att jag inte är det.

5. Vid vilket/vilka tillfällen känner du dig oövervinnlig?
När jag cyklar med mina bästa vänner genom sommarnatten och man kan cykla mitt i vägen eftersom det inte är några bilar ute. Eller ännu bättre: när man lägger sig mitt på vägen och insuper asfaltens svaga doft och doften av: "ja, det kanske är natt och kallt, men det är ändå sommar". Jag kan också känna mig helt oövervinnlig när jag dansar i flera timmar i sträck med mina vänner och alla är glada och alla pratar med alla.6. Vad är det godaste som finns?
Världens svåraste fråga? Vaniljglass med kolasås. Eller jordgubbar. Eller mjölk. JAG VET INTE SLUTA FRÅGA MIG SÅDANT HÄR!!!!

7. Hur ser världens bästa fest ut (vilka är där, hur ser det ut, vad gör ni)?
Det är helt klart en hemmafest och utanför fönstret är det 23 grader. Alla springer in och ut ur huset och kanske badar någon i en liten pool (med kläderna på såklart). Adrian Lux DJ:ar från balkongen och alla dansar dansar dansar. Så stapplar man hem runt 6-snåret och det är ljust ute. Kanske möter man brevbäraren också.

8. Berätta om den senaste drömmen du hade som du fortfarande minns.
Just nu kommer jag inte ihåg någon dröm tyvärr. Jag försöker glömma bort mina drömmar eftersom jag drömmer så otroligt mycket mardrömmar. Det händer ofta att jag drömmer två mardrömmar varje natt, ibland till och med tre. Förut handlade dem mer om monster och läskiga ting. Dessa drömmar har dock övergått till att bli drömmar som handlar om sociala hemskheter, kriminalitet och känslan av att jag inte kommer någon vart.

9. Om du skulle vakna en dag och halva din kropp har ersatts av en halv djurkropp. Vilket halva djur skulle det vara och varför?
Inte en kattunge i alla fall. För att det är världens värsta djur.

10. Vilken historisk händelse hade du velat uppleva?
Franska revolutionen eller någonting liknande. Tänk grejen att kämpa för sina rättigheter och lyckas! Ack ack, önskar vi kunde göra detsamma idag.

11. Hur skulle du vilja att ditt liv ser ut som pensionär?
Jag ska äta kakor (som Sofia eller Hanna har bakat), gå på promenad med Viktor och vår lilla hund, kanske gå på bio då och då, gå på konstmuseum och påta i jorden i vår mysiga lilla trädgård. Typ.

Förresten. Som ni kanske märkt så har jag blivit ganska dålig på att uppdatera här (nehe?). Men det finns andra sätt ni kan följa mitt liv på. På twitter heter jag taktensompuls och på instagram heter jag.. taktensompuls! Jag har även skaffat en till blogg på lokaltidningen där jag skriver om vägen till studenten. Jag i den vita hatten heter den, så titta gärna in där med! Puss på er.